Please check back on this page, for updated mediations, feedback, and comments from site visitors. To send in comments - either to be posted here publicly or for private comments to the artist, just e-mail:

pom at pomgrenade.org

I encourage feedback of all kinds, and look forward to hearing from you.
- pomgrenade

 

  I accidently came across your site, and was reminded of the horror and helplessness that I experienced during those 78 days. The many phonecalls that left me numb. I don't know if others can really get it, those that didn't experience it. But I'm glad your site exists.  
 

 

I was very impressed with your website. You may notice by my last name that I am of Slavic descent, Croatian actually. I am first generation Canadian and find I often have to explain the geo-politics of the Balkans, maintaining as objective of a view as possible. Many people are very ignorant of the history of the area, as I am sure you know.

 

 
 

 

malo obilazim tvoj site, i mogu ti reci da mi je jezivo pomalo celo to podsecanje na 1999, posebno kad sam videla mapu  mogucih napada na bgd, a ja zivim prekoputa mosta gazela (brrr).sve je bilo uzasno odvratno pogotovo to sto smo svi sedeli kod kuce( skloniste kod nas u blizini je bilo retvoreno u nekakvu arhivu, jer je u podrumu neke firme, pa smo se plasili da ne izgorimo ili tako nesto) i molili boga da negde ne skrenu te rakete, ili da nas ne pobije nekakvo staklo od prozora od detonacije, a nismo mogli nikako da se odlucimo koga vise mrzimo: zlog milosevica sto nam je sve to napakovao, ili nato i drugare sto su na taj nacin odlucili da se petljaju, i ko ih je uopste terao da se petljaju. svih 78 dana smo moja porodica i ja odlazili u krevet tek kad svane, jer se uglavnom tada zavrsavala vazdusna opasnost, ili smo se nekako osecali sigurnije po danu, sta ti ja znam, a na sve to nisi mogao da pisnes, i morao si da se ponasas kao da nista nije (moja mama je isla na posao svaki dan jer je imala radnu obavezu, ja sam davala ispite...) a na tv u je isla gomila ratnih filmova i nekakvih vesti kako smo mi najjaci i budjavo je sve bilo. uostalom posto i ti imas rodbinu ovde, pretpostavljam da si to sve vec cula, pa da ti ne dosadjujem. u stvari nekako mi je drago sto je neko "odande" odlucio da se bavi tom temom.

 

 
 

 

A very powerful and interesting site.I am an undergraduate student doing research on the western depictions of Muslims in the Balkans, whether they are depicted in a different light than that of Christians. I am using some elements of Saidian analysis and of course Todorova. Do you know of any works on Balkan Muslims (especially western media depictions) that would be helpful to me?

 

 
 

 

Great initiative! My Croatian-Canadian wife and I just came back from a voyage throughout the Croatian coast where we met up with young open-minded Yugoslavs who were venturing back into Croatia as tourists, and it was just so refreshing to see the human side of the Balkans, so often ignored in the mainstream corporate media. Keep up the good work!

 

 
 

 

Upravo sam pogledao ovu stranicu. Smatram da je zaista sjajna pa koristim ovu priliku da te pozdravim i da te zamolim da preneses moje pozdrave svima koji su ucestvovali u tom poslu. Nesumnjivo je bilo dosta naporno ali su i rezultati vise nego ocigledni. Jedino sto mogu to je da ti zavidim da imas u okruzenju ljude koji ne smatraju tu vrstu aktivnosti besmislenom i beskorisnom.

 

 

 

pomgrenade

difficult girl productions

2002

 

 

      proximal distances   links      
      ghostly presences   site map      
      disjuncture   credits      
intro opening narrative other mediations your mediations